Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هفته های اخیر، شاهد ارائه لایحه بودجه 97 توسط دولت به مجلس شورای اسلامی و رسانه‌ای شدن پیشنهادهای دولت مبنی بر حذف حدود 34 میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی و افزایش 50 درصدی قیمت بنزین برای کسب درآمدهای مورد نیاز برای اشتغالزایی بوده‌ایم. این پیشنهادهای دولت در قالب تبصره 14 و 18 لایحه بودجه 97 ارائه شده است و بازتاب منفی گسترده ای در جامعه داشته است و با مخالفت بسیاری از نمایندگان مجلس مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از موضوعاتی مانند تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین، یکی از مهم‌ترین دلایل این مخالفت گسترده با  پیشنهادهای دولت، سرنوشت نامعلوم بخش زیادی از درآمدهای فروش حامل های انرژی به عنوان منبع اصلی درآمدهای سازمان هدفمندی یارانه ها در دولت روحانی بوده است. ماه‌هاست سوالات و ابهامات زیادی درباره این موضوع از سوی کارشناسان و مراکز پژوهشی مطرح شده است که تاکنون بدون پاسخ مانده است. اخیرا با تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه امسال (تبصره مرتبط با قانون هدفمند کردن یارانه ها) توسط دولت، این سوالات و ابهامات تشدید هم شده است. به نظر می رسد تا زمانی که دولت روحانی حاضر به شفاف سازی وضعیت منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها که وظیفه قانونی این دولت مطابق با بند «ب» ماده 39 قانون برنامه ششم توسعه است، نباشد، این وضعیت ادامه خواهد داشت و دولت روحانی نمی تواند تصمیم بزرگی در زمینه اصلاح روند اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها بگیرد. با توجه به همین موضوع، در ادامه به برخی از سوالات و ابهامات مطرح درباره وضعیت منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها اشاره می‌کنیم:

1- شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت: مطابق با آیین نامه های اجرایی بندهای مرتبط به هدفمندی یارانه ها در قوانین بودجه سال های 93 تا 96 یعنی تبصره 21 قانون بودجه 93، تبصره 20 قانون بودجه 94، تبصره 14 قانون بودجه 95 و تبصره 14 قانون بودجه 96، درآمدهای پیش بینی شده سازمان هدفمندی یارانه‌ها از محل فروش فرآورده‌های نفتی (شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران) و گاز طبیعی (شرکت ملی گاز ایران) در این دوره زمانی به شرح زیر بوده است:

سال     93     94     95     96

فرآورده های نفتی

 24352

 24762

 21300

 34050

گاز طبیعی

 9455  9000  8000  7604 مجموع  33807  33762  29300  41654

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: آیین نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی هم اکنون در دولت در حال بررسی است و پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده به نتیجه برسد.

به گزارش مشرق، هاشم داداشپور روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار کرد: با تصویب این آیین‌نامه بخشی از زیرساخت‌ها و موانع قانونی پیش پای جذب دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور برداشته و گام بزرگی در تحقق افق برنامه هفتم توسعه در این زمینه خواهد بود.

وی افزود: یکی از اقدامات مهم گفتمان سازی در این زمینه بوده که جذب دانشجوی خارجی می تواند به عنوان یکی از ارکان اصلی مرجعیت علمی تلقی شود و کشوری که مدعی مرجعیت علمی است و افق خود را به سوی کسب این نوع مرجعیت هدف‌گذاری کرده، باید به این عنصر توجه داشته باشد.

داداشپور اضافه کرد: هیچ کشوری نمی تواند مرجعیت علمی خود را تثبیت کند مگر اینکه در جذب دانشجویان بین المللی موفق عمل کند و برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران متناسب با این هدف تنظیم شده است.

رئیس سازمان امور داشجویان با بیان اینکه بر اساس این برنامه توسعه باید تا پنج سال آینده باید ۳۲۰هزار دانشجوی بین‌المللی در داشگاه‌های کشور جذب شوند، یادآور شد: در این برنامه توسعه ایران باید یکی از مراکز سقل جذب دانشجو در سطح دنیا شود.

موانع قانونی جذب دانشجوی بین المللی در دانشگاه‌های کشور رفع می‌شود

او اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف، همه موانع قانونی جذب دانشجویان خارجی با کمک دستگاه‌های اجرایی مرتبط رفع می‌شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.
موانع قانونی بسیاری برای جذب دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌ها وجود دارد و برخی زیرساخت‌ها نیز باید تامین شود؛ هدفگذاری ۳۲۰ دانشجوی خارجی عددی حداقلی برای این است که این ظرفیت را تجربه کنیم و در این مسیر به پیش برویم.

داداشپور گفت: هر چند رسیدن به افق برنامه ریزی شده، کار آسانی نیست اما با توجه به ظرفیت های عظیمی که در کشور ما وجود دارد، قابل انجام است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی را دارند و چنانچه این دانشگاه‌ها بتوانند ظرفیت سازی کنند، با سرعت می توانیم به سوی تحقق هدف جذب ۳۲۰ دانشجوی بین المللی در پنج سال آینده حرکت کنیم.

داداشپور عنوان کرد: تامین زیرساختها، تمهید مقدمات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی، طراحی و بازساختار دانشگاه‌ها و استراتژی مشخص برای بازاریابی در این زمینه مورد نیاز است؛ این اتفاقات در حال افتادن است و اکنون تمام مقدمات لازم برای تسهیل جذب دانشجوی خارجی در حال فراهم شدن است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • جزئیات دور جدید فروش خودرو‌های وارداتی
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد
  • ۹ قانون عجیب که فقط در کشور سوئیس وجود دارد!
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است